Met onze professionele ultrasoon-reinigingsmachine Generalsonic GS27 reinigen wij op een zeer voorzichtige maar toch intensieve en kostengunstige wijze de meest verschillende onderdelen tot afmetingen van : 440x240x145mm (lxbxh)

De speciale TICKOPUR reinigingsvloeistoffen zorgen voor een zachte maar toch krachtige reiniging naargelang het inzetgebied.

Aluminium, koper, messing, staal, edelstaal, glas, keramiek, kunststof, rubber

De onderdelen die moeten gereinigd worden kunnen uit de meest verschillende materialen zijn of oppervlakken hebben van : aluminium, koper, messing, staal, edelstaal, glas, keramiek, kunststof, rubber, enz..

Alle verontreinigingen en uitermate geschikt als nabehandeling

Zo laten zich zonder problemen alle verontreinigingen, slijp- , polier- , en simoniseerrestanten, resten van olie en vetten, corrosie en roet verwijderen. Maar ook sterke verhardingen van vetten, oliën, was, pigmenten, laksluier, kopergroen, boorresten en olieverkoling laten verwijderen met een iets langere of meer reinigingscycli.

Het ultrasoon reinigen is ook uitermate geschikt als nabehandeling bij zandstralen, glasparelstralen, of stralen met notenschalen om de laatste verontreinigingen, stof of de resten van het straalmiddel volledig uit de kleinste voegen, kanalen of boringen te verwijderen.

Voorbeelden van ultrasoon reinigen:

  • Injectoren, carburateurs, sproeiers, gaskleppen reinigen
  • Dubbele carburateurs van bvb Solex, Weber, Mikuni, enz. reinigen
  • Mechanische injectiepompen reinigen
  • Motoronderdelen zoals bvb kleppen, lifters, nokkenas- en of motordeksel, cilinderkoppen reinigen
  • Kunststof onderdelen zoals schakelaars, hendels, armaturen, luchtroosters, afdekkingen reinigen
  • Waterpompen, Kogellagers, kleine onderdelen, gereedschap reinigen

Hoe functioneert het ultrasoon reinigen

Het werkingsprincipe van ultrasoon reiniging berust op cavitatie. Cavitatie is de vorming van ruimtes in vloeistoffen door drukgoven. Het in de vloeistof voorhanden ultrasoon-veld ontwikkelt golven met over- en onderdruk. Daarbij ontstaan drukken to 100.000 bar. Deze cyclussen bewerken de oppervlakken en reinigen ze alzo. Vuiligheid en andere hechtingen worden daardoor mechanisch gereinigd.