Aanzienlijke fiscale voordelen voor oldtimers

Waarom oldtimers een goede investering zijn
13 januari 2018

In vergelijking met 2013 is het aantal geregistreerde oldtimers aanzienlijk toegenomen. Vorig jaar werden in Vlaanderen 129.006 auto’s, ouder dan 25 jaar, geregistreerd.

Bijna 40% van hen heeft een O-nummerplaat. De stijging wordt veroorzaakt door een meer tolerante wetgeving die in 2013 is aangepast.

Weinig beperkingen

De belangrijkste reden is de groeiende belangstelling voor jonge oldtimers, wagens die net 25 jaar oud zijn geworden. De nieuwe oldtimer wetgeving maakt het quasi mogelijk om een ​​klassieke auto dagelijkse te gebruiken. Vóór 2013 hadden oldtimer-eigenaren enorm veel beperkingen. Enkel overdag rijden en dit binnen een straal van 25 km van de woonplaats. Vandaag bestaan ​​deze beperkingen niet meer.

Aanzienlijke fiscale voordelen

De fiscale voordelen maken de oldtimer auto populair. slechts 42,91 euro aan BIV en een jaarlijkse belasting van 36,53 euro, en dit zonder jaarlijks keuringbezoek. De Belgian Classic Car Federation, erkent het probleem van technische inferieure auto’s, maar zij zijn er van overtuigd dat slechts een minderheid hier misbruik van maakt. Concreet kan u genieten van uw oltimer, zonder dat er confituur moet op de boterham.